Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Миколаївське водосховище: збагатились понад 142 тис. екз. цінних видів риб

Дата: 12.04.2021 08:54
Кількість переглядів: 357

Фото без описуВосьмого квітня 2021 року відбулося зариблення Миколаївського водосховища (296,0 га), що розташоване на р. Мокра Волноваха, басейн р. Кальміус на території Волноваської міської територіальної громади Волноваського району Донецької області. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувача спеціального товарного рибного господарства, що здійснює рибогосподарську діяльність на даному водному об’єкті. Захід провели з метою відтворення популяцій цінних видів риб.

Так, до водосховища випущено 142 100 тис. екз. річняка риб, загальною вагою 3 700 кг. Зокрема, вселили: 131 000 екз. (3 400 кг) товстолоба, 7 400 екз. (200 кг) коропа та 3 700 екз. (100 кг) білого амура. Середня вага одного екз. товстолоба становила 26 грамів, а коропа та білого амура – 27 грамів.        

Контроль за процесом зариблення водних біоресурсів здійснювала Комісія з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів у водні об’єкти, які розташовані у зоні діяльності Донецького рибоохоронного патруля. Також у заході приймали участь представники місцевих державних адміністрацій та громадськість.

Донецький рибоохоронний патруль звертає увагу всіх користувачів  водних об’єктів на дотриманні вимог Режимів рибогосподарської експлуатації водних об’єктів в частині проведення робіт, пов’язаних з відтворенням та вселенням водних біоресурсів до водних об’єктів, та наголошує, що проведення таких робіт покращує екологічну ситуацію в регіоні та забезпечує  населення якісною рибою та продуктами її переробки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора