Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Протягом минулої доби рятувальники Донеччини 49 разів залучалися до гасіння пожеж

Дата: 12.04.2021 09:01
Кількість переглядів: 282

Фото без описуЗ приходом теплої погоди на телефон Служби порятунку «101» чи не щодня надходять  численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації та численні запобіжні заходи, що вживаються рятувальниками Донеччини  щодо попередження пожеж, вони таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків.

З початку року на території Донецької області сталося 1064 пожеж. Лише за минулу добу рятувальники Донеччині 49 рази залучались до гасіння пожеж, з них 30 викликів — це пожежі на відкритих територіях. Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру.

Рятувальники Донеччини закликають не випалювати суху рослинність. Адже це величезна шкода екосистемам: страждають комахи, птахи, дикі тварини, лісові насадження. Збережемо природу разом!

 

https://nikolaevka24.com/protyagom-minuloyi-dobi-ryatuvalniki-donechchini-49-raziv-zaluchalisya-do-gasinnya-pozhezh/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора