Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

22 квітня - Міжнародний день Матері-Землі. Збережімо нашу Планету!

Дата: 22.04.2021 10:33
Кількість переглядів: 474

 

 

Цей день був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 2009 році, співавторами резолюції виступили понад 50 держав-членів ООН. У резолюції наголошується, що термін "Мати-Земля" загальноприйнятий у багатьох країнах, що він відображає залежність між планетою, її екосистемами і людиною. Також день Землі святкують у день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній).
Історія свята пов’язана з ім’ям Джона Стерлінга Мортона – губернатора штату Небраска, який наприкінці 19 століття, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території прерії штату вирубували для будівництва житлових будинків та їхнього опалення. Мортон запропонував проведення дня, присвяченого облаштуванню, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн дерев.
Після цього у 1872 в штаті Небраска 22 квітня (день народження Мортона) було проголошено офіційним святом – Днем Дерева. Через століття у 1970 свято стало національним та отримало назву День Землі, в акції взяли участь понад 20 млн. осіб. Від 1990 День Землі отримав міжнародний статус.
Щорічно вчені країн світу збираються в цей день за круглим столом для обговорення глобальних екологічних проблем. У різних країнах організовуються найрізноманітніші заходи і акції, присвячені певній темі. Це конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка деревФото без опису
Бережіть планету!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора