Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Скільки можна заробити на домашній сонячній електростанції вже влітку

Дата: 17.06.2021 12:47
Кількість переглядів: 467

Фото без описуУ травні власники 822 приватних сонячних станцій в Донецькій області виробили 3,4 млн кВт·год «чистої» електроенергії. Дохід просьюмерів* лише за місяць склав 15,3 млн грн. Влітку, коли зростає кількість сонячних днів, збільшується і виробіток домашніх СЕС. Кожен, хто розмірковує над встановленням домашньої електростанції, може розрахувати, яка потужність обладнання буде оптимальною для нього та скільки він зможе заробити, завдяки онлайн-калькулятору прибутковості від постачальника електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO.


Домашні сонячні станції Донеччини влітку 2020 року згенерували 6,2 млн кВт·год електроенергії – це 75% енергії, виробленої в січні – травні 2021-го. Просьюмери використовують частину виробітку для власних потреб, а надлишок продають у мережу за «зеленим» тарифом. У червні – серпні 2020-го власники приватних СЕС заробили більше 25 млн грн, а в січні – травні 2021-го їх прибуток склав уже 37,8 млн грн.
«Домашня сонячна електростанція – це надійна можливість для отримання пасивного доходу цілий рік. Але найбільше можна заробити саме влітку. Встановлювати станцію також найзручніше в теплий сезон. А YASNO допоможе всього за кілька хвилин визначитися, наскільки потужну станцію слід обирати в залежності від потреб родини», – розповів Олександр Северін, директор YASNO в Донецькій області.
Щоб розрахувати прибутковість сонячної станції** через онлайн-калькулятор YASNO, варто обрати регіон, де розташоване житло, зазначити бажану потужність обладнання й приблизне споживання електроенергії за місяць. Обчислення покаже, скільки кіловат-годин енергії згенерує установка, який дохід отримає власник і яку суму можна буде заощадити для власних потреб будинку. Наприклад, мешканець Донеччини, встановивши в червні станцію максимально можливої для домогосподарств потужності 30 кВт, вже за липень – серпень може заробити до 44 тис. грн.
На прибутковість станції впливають різні чинники: регіон, ефективність обладнання, затінення, кут нахилу тощо. Тож результат надається опосередкованим, із можливим відхиленням. Більш точний розрахунок та консультацію фахівців YASNO можна отримати, заповнивши опитувальний лист із технічними даними.
*Просьюмери (від англ. prosumer, producer – виробник + consumer – споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.
**Розрахунок для сонячних станцій, введених в експлуатацію у 2021 році.

Довідка:
YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 мільйонів українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Запорізькій та Черкаській областях. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня, запроваджує онлайн-сервіси для обслуговування клієнтів. Для зменшення витрат клієнтів на енергію постачальник пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора