Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

За що сплачуємо щомісячно

Дата: 15.07.2021 15:32
Кількість переглядів: 1044

Фото без описуПлата за абонентське обслуговування для послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.  

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», яким зокрема, передбачено, що абонентська плата це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку

(крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії) для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладанням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а у випадках, визначених цим Законом, також і витрати на обслуговування приладів – розподілювачів теплової енергії та/або вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги у квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку.

Розмір абонентської плати визначено відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами». До впровадження змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, зазначені витрати були включені до структури тарифу на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, наразі вони відокремлені в самостійний платіж.

Розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для послуг з постачання теплової енергії та гарячої води, що надається СО ПАТ «Донбасенерго» Слов’янська ТЕС споживачам багатоквартирних будинків (за індивідуальними договорами) з 01.01.2021 складає 32,18 грн. з ПДВ (нарахування здійснюється щомісяця протягом року у фіксованому розмірі).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь