Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Найвигідніші інвестиції для держави – це розумні інвестиції у соціальну сферу, інклюзивне суспільство та зменшення нерівності

Дата: 22.07.2021 08:25
Кількість переглядів: 1071

Київ, 21 липня 2021 року. Розумні державні інвестиції у соціальну сферу дозволять зекономити мільярди бюджетних коштів та створити додаткові робочі місця. Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час свого виступу сьогодні на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси». «Найвигідніші інвестиції для держави – це розумні системні інвестиції у соціальну сферу, інклюзивне суспільство та зменшення нерівності.

Вони гарантують стійке зростання соціальних стандартів і змінюють суспільні відносини. Цей принцип ми почали закладати в основу кожної реформи, кожного стратегічного документу, який розробляється Урядом, а також в основу конкретних рішень», – підкреслила Марина Лазебна. Вона навела кілька останніх прикладів таких інвестицій. Зокрема, запровадження урядом накопичувальної системи загальнообов’язкового пенсійного страхування, за прогнозами Мінсоцполітики, дозволить додатково створити 2,5 млн робочих місць протягом перших 15 років роботи системи. «Незалежно від зміни політичних персоналій, тепер є фінансовий план держави, завдяки якому індивідуальні пенсійні накопичення стануть правилом, а не виключенням, підвищуватимуть рівень життя пенсіонерів та слугуватимуть потужним внутрішнім інвестиційним ресурсом для розвитку економіки та створення нових робочих місць», – зазначила міністр. За словами Марини Лазебної, запровадження широкої програми розвитку системи соціальних послуг в територіальних громадах забезпечить робочими місцями близько 20-30 тисяч людей. В рамках цієї програми надається субвенція з державного бюджету на розбудову необхідної інфраструктури, фінансування пілотного запровадження найбільш затребуваних послуг для мешканців громад. Міністр також повідомила, що створення Єдиної інформаційної системи соціальної сфери дозволить зекономити близько 5 млрд грн з державного бюджету на рік завдяки підвищенню прозорості, державного контролю та адресності соціальних видатків. «При цьому кожна людина зможе отримати соціальну допомогу через «єдине вікно» з будь-якого куточка України без черг та збору купи довідок. А зекономлені кошти можна буде направити на додаткову соціальну підтримку тим, хто її дійсно потребує», – підсумувала Марина Лазебна.

Довідка. Агентство стратегічних рішень  ShiStrategies є консультантом Проекту Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку «Підготовка та впровадження інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». У 2016-2019 роках команда Агентства займалася реалізацією проекту «Рука допомоги».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора