Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Якщо завершився термін дії паспорта. Роз'яснення міграційної служби

Дата: 23.07.2021 10:03
Кількість переглядів: 1256

Фото без описуВідповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) - це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку – на кожні 10 років.

 

Якщо Вам виповнилося 18 років і Ви маєте ID-картку, не поспішайте реєструватися на обмін паспорта. Для початку подивіться термін дії Вашої ID-картки, який знаходиться над Вашим відцифрованим підписом.

Документи для обміну ID-картки можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії, але не раніше. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Документи подаються незалежно від місця проживання до будь-якого територіального підрозділу ДМС України або центра надання адміністративних послуг.

Документи, необхідні для отримання даної адміністративної послуги:

• паспорт, що підлягає обміну;

• документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

• довідка про реєстрацію місця проживання особи або довідку про зняте місце проживання (у разі зміни інформації про місце проживання, після дати видачі паспорта, що підлягає обміну);

• свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу або рішення шлюбу про розірвання шлюбу (за наявності).

Терміни оформлення та вартість:

• за звичайною процедурою - не пізніше ніж через 20 робочих днів - 363 грн.;

• у терміновому порядку - не пізніше ніж через 10 робочих днів - 489 грн.

 

ГУ ДМС в Донецькій області

 

Джерело: https://slavdelo.dn.ua/2021/07/22/esli-zavershilsya-srok-dejstviya-pasporta-razyasnenie-migratsionnoj-sluzhby/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=zakinchivsya-stroku-dii-pasporta-vidpovidno&utm_content=10857876&fbclid=IwAR2SXmhZxygXOsCDJW2CI8NpIV9Bi3AB083IlTEq_R2Ky886mKHDImbv79I 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора