Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Жебракувати з тваринами суворо заборонено

Дата: 09.08.2021 11:25
Кількість переглядів: 1295

Фото без описуВ Україні посилять боротьбу з жорстоким поводженням з тваринами: Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про протидію жорстокому поводженню з тваринами.

Про це свідчить карта законопроєкту на сайті парламенту, передає УНН. "06.08.2021 повернуто з підписом від Президента", - йдеться в повідомленні на сайті ВР. Верховна Рада прийняла законопроєкт про протидію жорстокому поводженню з тваринами 16 липня. Документ вводить нові правила вигулу та утримання тварин, а також догляду за ними.

Документ передбачає обов'язкову наявність повідка для вигулу собак та інших домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя або здоров'я людини, а також намордника на собаках небезпечних порід. Домашні тварини тепер повинні мати нашийники з ідентифікаційними мітками.

Забороняється: жебракувати з тваринами, а також надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків і дельфінаріїв.

Також Закон забороняє протягом року володіти домашніми тваринами людям, яких притягували до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язані з жорстоким поводженням з тваринами. Також 10 років заборонено утримувати тварин тим, кого притягували до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Крім того, забороняється умертвіння тварин для регулювання чисельності безпритульних тварин.

 

Джерело: https://www.unn.com.ua/ru/news/1939306-v-ukrayini-posilyat-borotbu-z-zhorstokim-povodzhennyam-z-tvarinami-zelenskiy-pidpisav-zakon?utm_medium=referral&utm_source=kurs_com_ua&utm_campaign=you_can_get_more


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора