Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Карантин в Україні продовжать до 1 жовтня

Дата: 12.08.2021 11:41
Кількість переглядів: 297

Фото без описуЧерез поступове погіршення ситуації з коронавірусом в Україні продовжать адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації на ще два місяці, тобто до 1 жовтня.

Про це на засіданні уряду 11 серпня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, «фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом».

Для цього, заявив Шмигаль, уряд закупив 15 тисяч кисневих концентраторів для лікування ушпиталених українців, а загалом майже 100% ліжок мають підведений кисень.

Адаптивний карантин в Україні запровадили з 24 лютого. Відповідно до нього, регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації. Наразі всі регіони «зелені», хоча деякі з них не відповідають показникам цієї зони.

Крім того, з 5 серпня в Україні запрацювали оновлені правила в'їзду: повертається ПЛР-тестування для невакцинованих українців та іноземців. Детальніше читайте тут.

Раніше зокрема міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, головний санлікар Ігор Кузін і секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов говорили про ймовірне запровадження локдауну в Україні. Вони пов'язували ці заходи з поширенням штаму «Дельта», який, за даними ВООЗ, наявний уже в щонайменше 142 країнах і територіях світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора