Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Жорстоке поводження з тваринами є несумісним з вимогами моральності та гуманності

Дата: 09.09.2021 11:36
Кількість переглядів: 488

Фото без описуВ Україні поводження з тваринами ґрунтується на таких основних принципах: жорстоке поводження з тваринами є несумісним з вимогами моральності та гуманності, спричиняє моральну шкоду людині;

Проте останнім часом у засобах масової інформації дедалі частіше з’являється інформація про непоодинокі факти жорстокого поводження з безпритульними тваринами, небажання органів місцевого самоврядування опікуватись вирішенням цього питання, зокрема шляхом створення та утримання відповідних притулків.

Забороняється жебракувати з тваринами, а також надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв.

Жорстоке поводження згідно з Законом тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я. Нанесення шкоди тваринам групою людей тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

З 08.11.2021 жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій каратимуться обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, каратимуться позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією тварини.

У разі вчинення шкоди з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, або насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, каратимуться позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Дії вчинені з метою створення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, або збут чи поширення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, що пропагують жорстоке поводження з тваринами, каратимуться позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Крім цього забороняється умертвіння тварин для регулювання чисельності безпритульних тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора