Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На Донеччині завершився регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості

Дата: 20.09.2021 13:57
Кількість переглядів: 458

Фото без описуДнями на Донеччині завершився регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, за результатами якого органiзатором ( Донецький обласний навчально-методичний центр культури ) було визначено переможцiв: перше місце, за рішенням журі посів Никонорівський сiльський клуб, який очолює Руслана Соколовська (Миколаївська ТГ)

другим став Вільненський СБК (Хлібодарівська ТГ), третім – ККОЗ «Дачненський СБК» (Курахівська ТГ) Протягом липня- серпня 2021 року з метою вивчення, удосконалення та активізації діяльності клубних закладів у сільській місцевості, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування населення, привернення уваги державних та місцевих органів влади до проблем культури села на Донеччинi пройшов регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів культури у сільській місцевості.

У відбірковому ( мiсцевому) етапі огляду-конкурсу, який проводився у Миколаiiвськiй ТГ, взяли участь всі 4 клубнi заклади Миколаiiвської мiськоii ради, якi розташованi у сільській місцевості: Карпiвський сiльський клуб, завiдувачка Наталiя Возна

Рай- Олександрiвський сiльський будинок культури, директорка Тамара Карпенко

Малинівський сільський будинок культури , директорка Вікторія Морозова

Никонорівський сільський клуб , завiдувачка Руслана Соколовська

Слід зауважити, що клубні заклади в багатьох сільських населених пунктах залишаються єдиними осередками, що задовольняють культурно-дозвіллєві потреби сільського населення і є традиційними центрами з розвитку народної творчості. Керівники сiльських закладiв культури ( a це i aдмiнiстратори , i органiзатори дозвiлля, i керiвники творчих формувань в однiй особi) піклуються про створення належних умов для проведення культурно-масової роботи в клубних установах, естетичного виховання дітей і молоді, організації відпочинку для людей зрілого віку, збереження місцевої культурної матеріальної та нематеріальної спадщини.

Під час огляду-конкурсу активізувалася робота всіх клубних закладів Громади. I навiть попри брак фахівців для роботи з художніми колективами та з організації культурно-масової діяльності, в порівнянні з минулими роками, наявнi позитивні зміни і тенденція покращення всіх аспектів та удосконалення форм роботи клубних закладів в сільській місцевості.

На розгляд регіонального журі були наданi портфолiо кращих клубних закладів Донецькоii областi, які креативно підійшли до створення відеопрезентацій та представили всі документи відповідно до вимог участі в регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевостi. Вiтаємо Руслану Соколовську, всiх аматорiв народноii творчостi Никонорiвського сільського клубу, нашу громаду з гiдними результатами!

Дякуємо Вiддiл освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Миколаївської міської ради в особi начальника вiддiлу Людмили Бутко за органiзацiю та проведення мiського етапу конкурсу та пiдтримку всiх пiдпорядкованих закладiв культури. Нехай перемога Никонорiвського СК стане всiм творчим колективам громади відправною точкою для нових великих звершень і досягнень, хорошим стимулом і мотивацією для участі в нових фестивалях та конкурсах! Шановнi керiвники закладiв культури - учасницi конкурсу, дякуємо за Вашу плідну працю!

Бажаємо Вам натхнення та ще більших здобутків у майбутньому!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора