Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В Миколаївській міській раді відбулося пленарне засідання ХІІ сесії міської ради

Дата: 25.09.2021 11:03
Кількість переглядів: 410

24 вересня  в Миколаївській міській раді відбулося пленарне засідання ХІІ сесії міської ради. На сесії були присутні голова Краматорської районної ради Сергій Моховик, директор СО ПАТ "Донбасенерго" "Слов'янська ТЕС", член виконкому  Валерій Черепій , профільні заступники міського голови, керівники структурних підрозділів Миколаївської міської ради. На порядок денний сесії було винесено 71 питання Одне з питань порядку денного - «Про результати роботи комісії по розгляду та вивченню питання виведення комунального підприємства Міколаївської міської ради «Сервіскомуненерго» з Фінансової та адміністратівної кризи та напрацювання пропозіцій стосовно Реформування комунального підприємства Міколаївської міської ради« Сервіскомуненерго»

. По проєкту рішень варто дати старт на реформування КП «Сервіскомуненерго». Щоб ця реформа пройшла безболісно для жителів Миколаївки, міська рада прийняла рішення про створення нового комунального підприємства, з яким делегують більшість колишніх функцій «Сервіскомуненерго». Олександр Гадяцький стосовно цієї ситуації сказав, що закривати КП «Сервіскомуненерго» ми не маємо юридичного права - на ньому висять величезні борги. Але ми зобов'язані врятувати все, що можливо. Тому ми повинні створити комунальне підприємство, якому будуть частково передані функції «Сервіскомуненерго». В іншому випадку ми ризикуємо опинитися в ситуації, коли надання багатьох комунальних послуг може стати неможливим. «Сервіскомуненерго» продовжить працювати. Видобувати і транспортувати питну воду, приймати стоки. Буде також забрана функція управителя багатоквартирних будинків. Ми будемо оголошувати конкурс, щоб залучити керуючу компанію - таку, яка буде займатися виключно функціями з обслуговування житлового фонду. Щоб не перетиналися питання надання послуг і питання витрачання грошей. Це ж не нормальна ситуація, коли люди вносять плату на обслуговування житлового господарства, а гроші витрачаються, наприклад, на водне господарство. Безумовно, це питання проблемне, але його потрібно вирішувати. Чим раніше вдасться це зробити, тим швидше нормалізується ситуація з комунальним господарством Миколаївки,а ще наголосив, що кадрове питання для тих хто працює кваліфіковано і хоче працювати буде урегульовано- прокоментував ситуацію Олександр Гадяцький.

Щодо підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення та вивіз твердих побутових відходів виконком Миколаївської міської ради прийняв рішення відкласти розгляд підняття тарифів до1 квітня 2022року в зв'язку з тим, що на людей сьогодні досить велике фінансове навантаження Це те,що піднімається вартість проїзду і вартість продуктів харчування, і короновірус, і хвороби різні та багато ще навантажень. Це не популістське рішення, це рішення з розумінням того, що людям сьогодні важко, ми йдемо на зустріч не підвищуючи тарифів, але ситуація може змінитися, якщо буде прийнято рішення про підняття вартості електороенергії для комунальних підприємств, тягар який лягає вже сьоголні на бюджет Миколаївської міської ради може бути таким, що дотувати комунальне підприємство, яке буде давати людям збититкові комунальні послуги, ми вимушепні будемо зібрати сесію і розглянути питання про підняття тарифів. Ми можемо не видержати, якщо буде більше навантаження на собівартість цих послуг в зв’язку з підняттям вартості на електроенергію. Тому ми це рішення прийняли,але всі повинні знати, що воно тимчасове. Бюджет не зможе нести це на своїх плечах і в І кварталі 2022 року будемо готувати нові розрахунки та виходити на виконком. Важливо те,що напередодні розгляду цих тарифів ми обговорювали питання, щоб не перекладати весь тягар на людей, а взяти збільшення тарифу з розподілом 50 на 50 між мешканцями і місцевим бюджетом. Це таким чином зменшує навантаження на людей.

У нас в майбутньому є план, який ми можемо втілити в життя.Сьогодні собівартість одного куба води - 38 гривень. Це дуже багато. Ми розробляємо проєкт приєднання нашої системи водопостачання до постачальника - КП «Вода Донбасу». Це проєкт дорогий, але він дозволить забезпечити громаду дешевою питною водою. Нам потрібно прокласти 11 км водопроводу, і потім ми зможемо надати нашим жителям воду по меншому тарифу. Паралельно з цим ми будемо переходити на більш економні двигуни на насосах, - повідомив Олександр Гадяцький.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора