Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Правда і міфи про водонагрівачі: корисний тест від YASNO допоможе обрати надійний бойлер

Дата: 06.10.2021 13:18
Кількість переглядів: 1274

Фото без описуЗ настанням холодів постійна наявність гарячої води в оселі стає вкрай важливою. Та який водонагрівач буде надійнішим: з плоским чи з циліндричним корпусом, з сухим ТЕНом чи з мокрим? Для відповідей на ці питання постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO підготував для мешканців Донеччини детальні роз’яснення у форматі корисного невеликого тесту.

«Надійний побутовий прилад дозволяє збільшити комфорт в оселі і не переплачувати за часті ремонти та надмірні витрати електроенергії. Вже два роки ми допомагаємо клієнтам ставати більш енергоефективними і завдяки цьому заощаджувати сімейний бюджет. Тому пропонуємо жителям Донеччини виключно якісну й енергоефективну техніку, з якою можна оптимізувати енерговитрати та зберегти власні кошти. За бажання придбати новий бойлер, кондиціонер, обігрівач чи інший побутовий електроприлад можна звернутись до наших консультантів – вони допоможуть зробити правильний вибір», – зазначає директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

А коли обираєте водонагрівач не за допомогою консультанта, а за порадою знайомих, варто пам’ятати: деякі твердження можуть лише здаватись логічними та насправді виявитись далекими від істини. Перегляньте наступні чотири тези про сучасні бойлери і умовно позначте «+» кожну, з якою ви згодні.

 

 

  1. Бойлери з плоским корпусом більш сучасні, тому якісніше гріють воду.

     

  2. Тривалість строку служби бойлера залежить від матеріалу його баку.

     

  3. Бойлери з сухим ТЕНом набагато ефективніші за водонагрівачі з мокрим ТЕНом.

     

  4. Технічне обслуговування бойлера дозволяє зменшити рахунки за електроенергію.

     

Тепер з’ясуйте, чи вірно ви погодились з твердженнями. Роз’яснення від фахівців YASNO допоможуть зрозуміти, на що варто звернути увагу при виборі надійного водонагрівача для своєї оселі.

ТЕЗА №1. Це міф. Бо ані форма корпусу, ані об’єм баку не впливають на якість нагрівання води. Коли під «якістю» маєте на увазі швидкість нагрівання, зверніть увагу на кількість передбачених конструкцією ТЕНів та їхню потужність – чим більша тим швидше. А форму корпусу і об’єм бойлера слід врахувати, коли визначаєте місце для встановлення приладу та цілі, яким він буде служити. Наприклад, якщо необхідний бойлер на кухню для миття посуду, можна обрати невеликий водонагрівач на 15 літрів з плоским корпусом – його буде зручно встановити навіть під мийкою. А коли бойлер потрібен у ванну кімнату, щоб родина з трьох осіб кожного дня приймала душ – доречніше обрати циліндричний бойлер на 80 або 100 літрів. З ним можна бути впевненим, що кожному члену сім’ї вистачить гарячої води. Обрати якісний водонагрівач для будь-яких потреб родини завжди можна в інтернет-магазині YASNO.

ТЕЗА №2. Це правда. І тривалість строку служби залежить не лише від матеріалу баку (камери), а й від технології його виготовлення. Сучасні камери водонагрівачів виробляються з двох видів сталі: нержавіючої або низьковуглецевої з нанесенням емалі. Здається, що баки з нержавійки мають краще протистояти корозії. Але на практиці вони нерідко починають текти вже в перший рік користування. Бо в нержавіючій сталі за протидію корозії відповідають вкраплені частки хрому. Вони випаровуються за надвисоких температур у місцях зварювання швів конструкції камери. І саме в областях зварних з’єднань бак може швидко проіржавіти й потекти. Натомість, у камерах з низьковуглецевої сталі стійкість до корозії забезпечується нанесеним шаром емалі, яка разом з металом розширюється та стискається при нагріванні й охолодженні води. Такий бак здатний витримати більше циклів деформацій без розтріскувань і протікань. Також добре, коли камера виготовляється за технологією безшовного зварювання. Це теж подовжує гарантований строк служби баку.

ТЕЗА №3. Це вигадка. Ефективність роботи водонагрівача не залежить від типу його ТЕНу. Сухий ТЕН відрізняється від мокрого не принципом роботи (обидва досить ефективно гріють воду), а своєю конструкцією, що позначається на кінцевій ціні всього водонагрівача. Так, в сухому ТЕНі нагрівальний елемент безпосередньо не контактує з водою, бо поміщений в спеціальну захисну колбу. І вважається, що у разі виходу з ладу таку колбу простіше замінити ніж цілий нагрівальний елемент. Проте з огляду на якість нашої води, яка може кардинально відрізнятись навіть в межах одного міста, емальований мокрий ТЕН може прослужити довше за колби сухого ТЕНу, адже він стійкіший до корозії й утворення накипу. Отже, чи варто переплачувати – вирішувати вам.

ТЕЗА №4. Це абсолютна правда. Нехтування щорічним технічним обслуговуванням бойлера – основна причина того, що з часом він починає довше гріти воду і витрачати на це більше електроенергії. Бо водонагрівачу стає важче вийти на задану температуру через шари накипу, які утворюються на нагрівальному елементі та стінках баку. Тому слід дотримуватись порад виробника і проводити ТО свого бойлера, як зазначено в інструкції. А додатково зменшити рахунки за електроенергію при роботі водонагрівача та будь-якого іншого побутового приладу допоможе енергоефективний набір від YASNO з двозонним лічильником. Його власники можуть сплачувати лише 50% за спожиту електроенергію з 23:00 до 7:00 за «нічним» тарифом.

Довідка:

YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України. Три компанії бренда YASNO двічі очолили рейтинг постачальників електроенергії, складений аналітичним центром DiXi Group в рамках проєкту USAID. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня та розвиває онлайн-обслуговування. Для зменшення витрат клієнтів на енергію постачальник пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.

Прес-служба YASNO

у Донецькій області

(050) 520 93 23

PR@yasno.com.ua

yasno.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора