Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Інфекціоніст назвав симптоми Омікрону: на що батькам звернути увагу

Дата: 06.12.2021 14:56
Кількість переглядів: 1131

Фото без описуНовий штам коронавірусу "Омікрон" може заражати більше людей від одного хворого, порівняно з попередніми варіантами COVID, і має набагато більше мутацій – близько 50. Український лікар-інфекціоніст Віктор Петров назвав деякі особливості вірусу та відомі симптоми.

 

За словами інфекціоніста, через географічні особливості та переміщення населення ("Омікрон" було виявлено в Південній Африці, потім його стали фіксувати в десятках інших країн, і тепер уже в Румунії, що межує з Україною) переміщення носіїв вірусу "приводять до того, що відбувається змішування".
Також фахівець висловився про побоювання вчених та лікарів, що імунний захист щеплених від COVID-19 не протистоятиме цьому вірусу.
"Найбільше викликає занепокоєння, що наша імунна система навіть у вакцинованих людей, не може правильно ідентифікувати цей вірус і одразу його знищувати у внутрішньому середовищі організму", - зазначив Петров.
Простими словами, додав інфекціоніст, вакциновані люди "мають невелику фору перед тими, хто не вакцинований".
"Але, на жаль, мутації вірусу призводять до того, що наша імунна система залишається сліпою щодо них", – додав він.
Лікар-інфекціоніст також звернув увагу, що є небезпека для організованих колективів, оскільки репродуктивна кількість вірусу "Омікрону" зростає.
"Це означає, що один пацієнт зможе заражати набагато більше людей, ніж заражали попередніми штамами", – сказав фахівець.
Симптоми при зараженні штамом "Омікрон"
Говорячи про клінічні особливості цього нового штаму коронавірусу, то зараз даних досить мало, зазначив медик.
З відомих нині можна констатувати, що при "Омікроні" вірус вражає гастроінтестинальний тракт людини.
"Тобто це симптоми, схожі на отруєння. Симптоми з діарейним синдромом. Тобто з порушенням перистальтики кишківника", - розповів інфекціоніст.
У дітей вірус практично безсимптомно викликає високу температуру.
"Тобто більше 39-40 градусів, яка дуже резистентна до звичайних препаратів, які ми застосовуємо під час зниження температури", – каже лікар.
Тому батьки "можуть запідозрити погане", якщо в дитини температура раніше добре збивалася, але тепер привести її до норми важко, пояснив Петров.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора