Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Інформація щодо порядку виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам за минулі роки у 2022 році

Дата: 10.01.2022 08:49
Кількість переглядів: 554

Фото без описуЗ метою забезпечення поетапної виплати недоотриманих сум пенсій внутрішньо переміщеним особам Постановою КМУ від 10.11.2021 No 1165 затверджено Порядок виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), не виплачених за період до місяця відновлення їх виплати, внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися відповідно до пункту 1 частини першої статті 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Внутрішньо переміщеним особам забезпечено своєчасну щомісячну виплату пенсії в призначеному розмірі з дати звернення за відновленням пенсії.

Суми пенсій, які не одержані внутрішньо переміщеними особами за минулий період, що передував зверненню за відновленням виплачувалися та обліковувалися в органах Пенсійного фонду України.

Порядком започатковано відновлення виплати сум пенсій за минулий період пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, у тому числі тим, які зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Починаючи з 2022 року, щомісяця такі суми будуть виплачувати у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного на 1 січня відповідного року, за окремою бюджетною програмою до повної виплати недоотриманої особою пенсії.

 

На 1 січня 2022 року розмір такої виплати становить 1934 грн..

У разі недостатності бюджетних призначень, виплата проводиться в сумі, пропорційно виділеним бюджетним призначенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора