Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

За рік у Краматорському районі трапилося більше 500 дорожньо-транспортних пригод

Дата: 10.01.2022 08:49
Кількість переглядів: 292

Фото без описуВнаслідок дорожніх пригод на дорогах сталася 31 аварія з загиблими та 209 – з постраждалими. Серед потерпілих – і самі винуватці аварій.

Щодня поліцейські виявляють водіїв, які сіли за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Таких осіб за рік виявлено понад 670.

Так, у Слов’янську 34-річний нетверезий водій не впорався з керуванням автомобілем та врізався у бетонний стовп. Внаслідок зіткнення загинув 40-річний чоловік, який перебував на задньому пасажирському сидінні. Водій та ще двоє пасажирів госпіталізовані з травмами. Загалом в мінівені перебувало п’ятеро осіб. Постраждалі жителі Костянтинівки.

А у Костянтинівці поліцейські затримали п’яного водія, який на пішохідному переході смертельно травмував 32-річну жінку, а після виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з легковиком. Винуватця ДТП заарештовано на 60 діб без права внесення застави.

Неодноразово доводилося поліцейським встановлювати водіїв, які після аварій тікали з місць ДТП.

Так, поліцейські затримали нетверезого водія, який на викраденому автобусі скоїв наїзд на велосипедиста та втік. Водій викраденого автобуса «Богдан» збив велосипедиста у Дружківці та, не зупинившись, залишив місце аварії. Винуватцем ДТП став чоловік, який за годину до цього викрав автобус у Слов'янську. Зловмисника затримали співробітники групи реагування поліції в Костянтинівці.

В переважній більшості винуватці ДТП – водії. Але траплялися випадки коли пішоходи нехтували власною безпекою. У Краматорську по вулиці Парковій на перехресті з вулицею Академічна 80-річний водій авто ВАЗ скоїв наїзд на 15-річну дівчину, яка перетинала проїжджу частину на забороняючий сигнал світлофора по пішохідному переходу.

Групами реагування поліції у Краматорському районі (без урахування міста Краматорська та Слов’янська - їх обслуговує патрульна поліція) у 2021 року задокументовано 7528 порушень ПДР, за якими складено адміністративні матеріали.

Серед порушників - 673 водія, які перебували під дією алкоголю або наркотиків, суд наклав на них понад 7 млн гривень штрафів.

Закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути уважними та обережними на дорозі! Всі аварії несуть за собою колосальні наслідки і втрати.

 

Краматорське районне управління поліції Донецької області 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора