Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

“Орієнтовно з квітня”: в Україні мають намір дозволити вакцинацію від “ковиду” дітей від 5 років

Дата: 13.01.2022 11:27
Кількість переглядів: 1166

Фото без описуВ Україні збираються орієнтовно з квітня розглянути питання щодо вирішення вакцинації від COVID-19 дітей від 5 років.

Про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня", - сказав Кузін.

Головний санлікар каже, що досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, свідчить, що це безпечно. "Що завдяки щепленням від ковіда попереджають передчасну смертність, особливо на тлі важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах", - зазначив він.

При цьому, за словами Кузіна, рекомендацій європейської технічної групи експертів із вакцинації дітей від 5 років ще не було. "Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали", - зазначив чиновник.

Також Кузін повідомив, що в Україні "вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років".

"Частота несприятливих випадків після імунізації дітей не більша, ніж серед дорослих. Тобто нічого незвичайного не зареєстровано", - додав він.

"Якщо дитина має супутні захворювання - онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Тому що перебіг ковіда в такої дитини може бути важким. Якщо дитина здорова, то рішення залежатиме від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи", - зазначив головний санлікар.

В Україні діти від 12 років можуть зробити щеплення від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech за умови наявності в них всіх обов'язкових рутинних щеплень. Відповідні рекомендації розробила Національна технічна група експертів із імунопрофілактики та прийняла МОЗ своїм наказом від 13 жовтня 2021 року.

У додатку "Дія" з листопада можна створити COVID-сертифікат для дітей віком від 12 років.

10 січня стало відомо, що в Україні хочуть давати "тисячу за вакцинацію" - виплату 1 тис. грн у рамках програми "єПідтримка" - для дітей віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кабміну 10 січня доручено підготувати окрему програму.

Додамо, двома дозами вакцини від COVID-19 прищепили 14 млн. українців.

https://slavdelo.dn.ua/.../orientirovochno-s-aprelya-v.../


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора