Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛЕННЯ ДЕННОГО ДОГЛЯДУ ДІТЕЙ

Дата: 18.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 918

Фото без опису????ВІДДІЛЕННЯ ДЕННОГО ДОГЛЯДУ ДІТЕЙ????

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Миколаївської міської ради

З 1 лютого 2022 року в комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг» Миколаївської міської ради розпочалася робота відділення денного догляду дітей з інвалідністю «Оселя друзів».

Відділення денного догляду у Миколаївській громаді створено для того, щоб оточити увагою сім’ї, в яких є діти з особливими потребами: надати підтримку батькам, допомогти дітям подолати проблему дефіциту спілкування, сприяти у навчанні, збагатити повсякденне життя корисною зайнятістю, підвищити можливість кожної дитини до самореалізації та активної діяльності.

На сьогодні комплексну соціальну послугу у відділенні отримують 5 дітей віком від 9 до 14 років. Залежно від віку та особливостей кожної дитини, її індивідуальних потреб визначені основні завдання та напрями роботи. Серед таких практична підготовка до навчання у закладах освіти, поліпшення інтелектуального та фізичного стану дитини, розвиток соціальних навичок, педагогічна та психологічна підтримка, підготовка до самостійного життя та самообслуговування. У процесі організації роботи з отримувачами соціальної послуги у відділенні денного догляду спеціалісти застосовують, як традиційні, так й інноваційні методики.

Робота в «Оселі друзів» з дітьми організовується у різноманітних формах, ось деякі з них:

?? у творчій майстерні разом з вихователями Наталією Браіловою та Ганною Єрмаковою вихованці розвивають фантазію та здібності у цікавих прикладних техниках для створення неповторних робіт;

?? на оздоровчих заняттях, які проводить фахівець із фізичної реабілітації Діана Бондаренко, відбувається знайомство з активностями, що допомагають підтримувати організм у належній формі;

?? під час групових занять з практичним психологом Оленою Рагуцькою приділяється увага формуванню навичок спілкування та дружньої взаємодії;

?? індивідуальні заняття з вчителем-логопедом Вікторією Красніковою та вчителем-дефектологом Наталією Браіловою сприяють задоволенню індивідуальних потреб дитини щодо корекції мовлення та пізнавальних здібностей;

?? ігри, пізнавальні квести, перегляди мультфільмів, диспути та цікаві виховні заняття з різноманітних тем у дружньому колі педагогів та вихованців допомагають розширити світогляд та сприяють сталому розвитку.

Основною особливістю діяльності спеціалістів відділення денного догляду є переважно індивідуальна робота та робота у малих групах, що дозволяє приділити достатньо уваги кожній дитині, за потреби надати їй реабілітаційних послуг таких як лікувальний масаж, ерготерапія, лікувальна фізкультура, психолого-педагогічна та логопедична корекція, а також організувати взаємодію родини з іншими фахівцями та службами.

Нагадаємо, що соціальна послуга денного догляду дітей з інвалідністю надається мешканцям громади у приміщенні КЗ «Центр надання соціальних послуг» Миколаївської міської ради за адресою: м.Миколаївка, вул.Січових стрільців, б.11.

За консультацією щодо надання соціальної послуги, зарахування дитини до групи відділення денного догляду можна звернутися за телефонами:

0663740164, 0954464120.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора