Вживайте тільки кип'ячену воду
Вживайте тільки кип'ячену воду!
Вода бере участь у всіх процесах життєдіяльності й тому для підтримання нормальної роботи організму її запаси необхідно постійно поповнювати. Найчастіше сучасна людина вживає кип'ячену воду у вигляді гарячих напоїв і першої страви. Але багато людей вважають, що протягом дня краще періодично пити сиру воду. Вода з-під крана становить для українців не безпеку. Про це в черговий раз заявляють експерти. Наразі вони довели, що використання води з під крану сприяє виникненню онкологічних захворювань. Виною всьому є хлор. "Вода з під крану дійсно онкологічна загроза для населення. Це вода для технічного використання душа, прибирань і т.п", - зазначає директор Національного інституту раку Ігор Щепотін. Дніпропетровські науковці після наймасштабніших досліджень довели - від Києва до Херсона з кранів українців течуть трохи очищені стоки. І щороку в цей суп з органіки додають дедалі більше хлору. "Ви намагаєтеся зробити чай, зварити борщ, і в результаті виходить, що є органіка, є хлор і це кипить як реактор. Утворюються речовини, які вміщують хлор, вони дуже канцерогенні і дуже небезпечні для людини", - розповідає академік Академії інженерних наук Володимир Гончаренко. Якщо слизові оболонки стравоходу, шлунка, кишківника весь час контактують із канцерогенними речовинами, це рано чи пізно дасть про себе знати пухлиною органів травної системи, кажуть фахівці. І це науково та статистично доведений факт.
Країни з поганою екологією, а якістю води лідери з онкозахворювань органів травлення. Онкологи та науковці в один голос кажуть пити або готувати на воді з-під крана в Україні не можна. Нині вона не просто забруднена, а й токсична. Основною метою кип'ятіння води є знищення шкідливих і хвороботворних мікроорганізмів, які гинуть при температурі, близької до ста градусів. Водопровідна вода, яка тече з крана у кожній квартирі, на очисних спорудах знезаражується хлором, і він дійсно здатний убити всі хвороботворні бактерії. Однак вода в будинок поступає по трубах, термін експлуатації яких перевищує навіть не десять років, а значно більше. По дорозі від очисної споруди до домашньої раковини зі стінок ніколи не митих старих труб до води приєднуються мільйони різних мікроорганізмів. І на виході з крана тече рідина, що кишить бактеріями. Тому кип'ятіння як і раніше залишається одним з найбільш ефективних методів знезаражування води. Тільки після досягнення ста градусів підвищується її інфекційна безпека, а багато отруйні речовини, наприклад, той же хлор, моментально випаровуються.
РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВЖИВАННЯ КИП'ЯЧЕНОЇ ВОДИ
√ Не забувайте щоразу повністю виливати воду з чайника та набирати нову.
√ Не кип'ятіть повторно і не змішуйте оброблену рідиною з-під крана.
√ Залишить воду постояти кілька годин (2-3, не менше). Це дозволить випаруватися хлору, а сполуки, які не розчиняються, випадуть в осад, після чого варто акуратно злити кип'ячену рідину.
Таке очищення води від хлору в домашніх умовах дає можливість позбавитися шкідливих елементів, не допускаючи попадання солей, що залишилися на дні посуду.
Не зберігайте кип'ячену воду, пийте знезаражену рідину першого ж дня після обробки. Важливий аспект користі та шкоди кип'яченої води для організму полягає в тому, як довго відбувається температурна дія на рідину. Ми звикли вимикати воду одразу після того, як вона закипіла. Однак дослідження кажуть, що температура навіть у +100°С не завжди вбиває шкідливі мікроорганізми. Тому вони можуть зашкодити навіть після обробки води.