Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Сьогодні відзначається важлива подія – Всесвітній день боротьби з дитячою працею або День дитячої праці

Дата: 12.06.2024 10:11
Кількість переглядів: 55

Фото без описуЩорічно 12 червня відзначається важлива подія – Всесвітній день боротьби з дитячою працею або День дитячої праці.

 

Ідея створення цього дня належить Міжнародній організації праці, котра висунула відповідну пропозицію у 1997 році. З 2002 року подія святкується під егідою Організації Об'єднаних Націй.

 

Основні права неповнолітніх у сфері праці

 

👫В умовах війни все більше дітей працюють, намагаючись допомогти дорослим. Такі працівники заслуговують на особливу увагу та захист як з боку держави, так і з боку роботодавців. Законодавство нашої країни чітко регулює умови їх праці, щоб забезпечити безпеку та комфорт.

 

Основні положення:

 ✅Вік працівників: Робота дозволена з 16 років, але за згодою батьків або опікунів можна працювати з 14 років у вільний від навчання час.

✅ Тривалість робочого часу: Для працівників віком від 14 до 16 років — не більше 24 годин на тиждень; від 16 до 18 років — не більше 36 годин на тиждень.

 ✅Заборонені види робіт: Неповнолітнім заборонено виконувати важкі роботи, роботи з шкідливими або небезпечними умовами праці, а також підземні роботи.

 ✅Право на освіту: Роботодавці зобов'язані сприяти неповнолітнім у здобутті освіти.

 ✅Медичні огляди: Обов'язкові попередні та періодичні медичні огляди для забезпечення здоров'я неповнолітніх працівників.

 

🛡Працевлаштування неповнолітніх — це відповідальність роботодавців. Забезпечення їх прав та дотримання законодавства є обов'язковим!

Пам'ятаймо про важливість захисту прав працюючих дітей та створення для них безпечних і комфортних умов праці.

 

ℹІнформаційний портал Держпраці: https://pratsia.in.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь