Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність.

Дата: 25.07.2024 08:41
Кількість переглядів: 95

Фото без описуВиробництво, оптова та роздрібна торгівля тютюнових виробів, електронних сигарет, заправних контейнерів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах регулюються Законом України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» від 22.09.2005 № 2899-IV, редакція від 11.01.2024 (далі - Закон). Статтями 10, 10 1 цього Закону передбачені певні обмеження.

ЗАБОРОНЕНО ПРОДАЖ:

  • Тютюнових виробів з такими добавками: вітаміни та інші псевдокорисні добавки; кофеїн, таурин та інші енергетичні добавки; добавки, що роблять викиди кольоровими; добавки, що полегшують вдихання диму або засвоєння нікотину.

 

  • Сигарет та тютюну для самокруток: з характерним запахом або смаком диму; фільтр, папір або капсула яких містять тютюн або нікотин; що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах чи смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

 

  • Рідин до е-сигарет з нікотином або без, якщо: мають характерний запах або смак (містять смако-ароматичні добавки: ментол, фрукти, солодощі тощо); містять вітаміни та інші псевдокорисні добавки; містять кофеїн, таурин та інші енергетичні добавки; містять добавки, що роблять викиди кольоровими; об’єм заправних контейнерів більше 10 мілілітрів; об’єм одноразових електронних сигарет або одноразових картриджів більше 2 мілілітрів; вміст нікотину більше 20 міліграмів в 1 мілілітрі.

 

Крім того, статтею 13 Закону забороняється реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння:

▪️ особам, які не досягли 18 років;

▫️ в одиничних пачках, що містять менше 20 сигарет, сигарил або цигарок;

▪️ поштучно (крім сигар).

 

За порушення вимог статей 10101 та 13 Закону передбачена відповідальність суб’єктів господарювання у вигляді штрафних санкцій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь