Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Про заборону продажу сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами!

Дата: 25.07.2024 08:48
Кількість переглядів: 110

Фото без опису11 липня 2024 набули чинність зміни до статей 10 та 101 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» від 22.09.2005 № 2899-ІV, які було внесено Законом Ураїни «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» від 16.12.2021 № 1978-ІХ.

Відтепер, забороняється виробництво, оптова і роздрібна торгівля та імпорт для реалізації на території України тютюнових виробів та електронних сигарет, які:

  • мають характерний запах та/або смак диму;
  • містять такі добавки: вітаміни або інші добавки, які створюють враження, що тютюновий виріб має переваги для здоров’я або призводить до зменшення ризиків для здоров’я, або становить менший ризик для здоров’я; кофеїн, таурин чи інші добавки та стимуляторні сполуки, що асоціюються з енергійністю та/або життєвою силою; добавки, що мають властивості робити викиди кольоровими; добавки, що полегшують вдихання диму або засвоєння нікотину; добавки, що мають канцерогенні, мутагенні або репродуктивно токсичні властивості у неспаленій формі;
  • містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах чи смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

Також, забороняється використовувати на упакуванні або на самих тютюнових виробах будь-яких елементів або ознак (тексти, символи, назви, зображення або інші ознаки), які повідомляють про смак, запах, будь-які смако-ароматичні або інші добавки чи про їх відсутність; нагадують харчовий продукт або косметичний продукт.

 

Будьте здорові та бережіть себе!

З повагою Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь