Вода бере участь у всіх процесах життєдіяльності й тому для підтримання нормальної роботи організму її запаси необхідно постійно поповнювати
Вода бере участь у всіх процесах життєдіяльності й тому для підтримання нормальної роботи організму її запаси необхідно постійно постійно поповнювати.
Але не забувайте кип'ятити воду для вживання!
РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВЖИВАННЯ КИП’ЯЧЕНОЇ ВОДИ
-Не забувайте щоразу повністю виливати воду з чайника та набирати нову.
-Не кип'ятіть повторно і не змішуйте оброблену рідиною з-під крана.
-Залишіть воду постояти кілька годин (2-3, не менше). Це дозволить випаруватися хлору, а сполуки, які не розчиняються, випадуть в осад, після чого варто акуратно злити кип'ячену рідину. Таке очищення води від хлору в домашніх умовах дає можливість позбавитися шкідливих елементів, не допускаючи попадання солей, що залишилися на дні посуду.
-Не зберігайте кип'ячену воду, пийте знезаражену рідину першого ж дня після обробки.
Важливий аспект користі та шкоди кип'яченої води для організму полягає в тому, як довго відбувається температурна дія на рідину.
Ми звикли вимикати воду одразу після того, як вона закипіла. Однак дослідження кажуть, що температура навіть у +100 ℃ не завжди вбиває шкідливі мікроорганізми.
Порада:
Кип’ятіть воду не менше 1 хвилини після закипання.
Зберігайте в чистому закритому посуді.